Man uit Den Haag in gestolen auto aangehouden na lange achtervolging over A1

Foto ter illustratie

Rond 03.00 uur vanmorgen kwam er een melding bij de politie binnen dat er een gestolen auto over de A1 vanaf Apeldoorn in de richting van Twente reed.

De bestuurder van de gestolen auto reed met hoge snelheid en negeerde het stopteken dat door ons aan hem werd gegeven. Ter hoogte van het tankstation ‘Struik’ draaide de onbekende bestuurder het gestolen voertuig door het pompstation, waar op dat moment gelukkig geen klanten aanwezig waren.

Met hoge snelheid reed de bestuurder al spookrijdend de A1 weer op richting Hengelo. Op een gegeven moment, ter hoogte van Azelo, verloor de bestuurder de macht over het stuur en sprong uit de nog rijdende auto. Hierop zijn agenten hem direct gaan zoeken en troffen hem aan in een droge greppel.

De man, 54 jaar uit Den Haag, is aangehouden voor heling van de gestolen auto. Hij is overgebracht naar het Politiearrestantencentrum in Borne en daar opgesloten om vandaag gehoord te worden. Tevens wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor zijn gevaarlijke rijgedrag.