Man (25) zwaar mishandeld bij piratenfeest in Sint Jansklooster, politie zoekt nog steeds getuigen

Foto: Politie

SINT JANSKLOOSTER – Het jaarlijkse, driedaagse piratenfeest Tik van de Meule in Sint Jansklooster liep afgelopen november heel naar af voor een 25-jarige bezoeker uit Nieuwleusen. Na de slotavond werd hij ernstig mishandeld door vermoedelijk twee jonge mannen.

De mishandeling volgde kort na een eerdere confrontatie die nacht van zaterdag 18 op zondag 19 november 2023. Het slachtoffer vertelt er zelf over in het item bovenaan deze pagina.

Hard op slachtoffer ingetrapt

De 25-jarige man wilde van het feestterrein vertrekken toen hij bij de garderobetent wat hinder ondervond van een groepje jongens. Terwijl hij probeerde tussen hen door weg te komen, werd hij vanuit het niets tegen de grond geslagen.
Het slachtoffer heeft van dat voorval melding gemaakt bij beveiligers en liep vervolgens naar de bushalte om naar huis te gaan. Plotseling werd hij aangevallen, belandde hij op de grond en werd er meerdere keren hard op hem ingetrapt. Volgens getuigen waren de daders twee grote mannen.

Getuigenoproep

De incidenten vonden plaats rond 01.00 uur, toen veel feestgangers aan het vertrekken waren. Het kan haast niet anders of er zijn nog getuigen met wie de politie niet heeft gesproken.
Heeft u iets van (een van) de mishandelingen gezien? Weet of vermoedt u wie erbij betrokken waren? Geef het alstublieft door aan de politie. Dat kan ook anoniem. Wilt u uw verhaal doen zonder telefonisch iemand te spreken, vult u dan alstublieft een tipformulier in van de politie of bij Meld Misdaad Anoniem.

Specifieke tipgever

Na aandacht voor deze zaak in het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict kwam een aantal tips binnen, waaronder een waardevolle maar anonieme.
Die anonieme tipgever wordt verzocht om nogmaals contact op te nemen, omdat de politie graag meer wil horen over de kleding die de verdachten die nacht droegen.

Help de politie

Het 25-jarige slachtoffer uit Nieuwleusen is die nacht naar het ziekenhuis gebracht met onder meer een gebroken oogkas, een gebroken neus en een hersenschudding. Hij kan nog altijd niet werken door blijvende hoofdpijnen.

Meld het bij de politie als u een idee heeft wie daarvoor verantwoordelijk zijn. Uw informatie doorgeven kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

(Bron: Opsporing Verzocht)