Man (20) uit Kudelstaart aangehouden voor bankpasfraude, veel slachtoffers in Oost-Nederland

OOST-NEDERLAND – Een man van 20 uit Kudelstaart (gemeente Aalsmeer) is dinsdag 20 juni aangehouden op verdenking van grootschalige fraude met bankpassen. Naast de aanhouding is er ook een doorzoeking geweest in de woning. Daarbij zijn verschillende bankpassen van meerdere slachtoffers aangetroffen.

De man wordt verdacht betrokken te zijn bij minimaal 25 zaken die vallen onder bankhelpdeskfraude. Mogelijk heeft de verdachte op die manier vele tienduizenden euro’s buitgemaakt. Hij is verhoord en zit vast.

De verdachte kwam in beeld doordat hij gestolen pinpassen gebruikte om geld mee op te nemen bij verschillende banken verspreid over heel Nederland. Ook de slachtoffers komen uit verschillende delen van het land. In Oost-Nederland gaat het om zeker 14 slachtoffers.

Cyber Interventie Team

De Districtsrecherche en de basisteams van de politie Noord-en Oost Gelderland hebben nauw samengewerkt bij dit onderzoek. Onder de noemer ‘Cyber Interventie Team’ pakken zij zaken rond gedigitaliseerde criminaliteit op die zich afspelen in het district.