Kabinet komt met versoepelingen: ‘Winkels gaan op afspraak open maar horeca blijft dicht’

LANDELIJK – Het nieuwe kabinet heeft in principe besloten dat de coronamaatregelen na morgen versoepeld worden, melden Haagse bronnen aan de media.

Niet-essentiële winkels mogen weer open, kappers en andere contactberoepen kunnen weer aan het werk en universiteiten, hogescholen en het mbo kunnen weer fysiek les geven. Ook de sportscholen gaan weer open.

Winkels

Er gaan in winkels en in kapperszaken wel aanvullende voorwaarden gelden. Dat kan bijvoorbeeld een maximaal aantal mensen per vierkante meter zijn en een mondkapjesplicht. Welke voorwaarden precies, worden vrijdagavond op de persconferentie bekendgemaakt.

Buitensporten

Ook de sportmogelijkheden voor volwassenen worden verruimd. Buitensporten tot 20.00 uur ’s avonds wordt weer mogelijk. Eerder deze week werd deze verruiming al aangekondigd voor jongeren. Ook binnen sporten wordt weer onder voorwaarden mogelijk. Ook sportscholen gaan weer open.

Horeca en Cultuur

Naar verluidt blijven de horeca en de cultuursector voorlopig dicht. Morgen maakt het kabinet om 19.00 uur de definitieve besluiten bekend.