Insluiping met behulp van babbeltruc in Steenwijk

Woensdagmiddag 3 juni heeft er een insluiping plaatsgevonden bij een woning aan de Hendrik de Vroomestraat. Daarbij is geld weggenomen uit een slaapkamer.

De bewoners waren in de woning aanwezig toen er werd aangebeld. Er stonden twee vrouwen voor de deur die aangaven eenzelfde woning te hebben gekregen en hadden wat vragen over de keuken.

De bewoners hebben de vrouwen binnengelaten en wat vragen beantwoord. Even later vertrokken ze weer. Later kwamen de bewoners er achter dat in hun slaapkamer uit een portemonnee geld was weggenomen. Dit moet door een derde persoon gedaan zijn toen de bewoners met de twee vrouwen in gesprek waren.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar eventuele getuigen. Personen die woensdag 6 juni tussen 12.40 en 13.00 uur iets hebben gezien in de omgeving van de Hendrik de Vroomestraat worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Mogelijk heeft iemand de twee vrouwen samen met een derde persoon gezien.

Eén vrouw was rond de 20 en had halflang, donker haar. De andere vrouw was tussen de 40 en 50 jaar oud en had lang donker haar. Beide vrouwen droegen donkere kleding.