Grote schuurbrand in Lemele veroorzaakt flinke rookontwikkeling

Archieffoto

LEMELE – De brandweer is zaterdagmiddag rond 16.00 uur uitgerukt voor een stalbrand aan de Blikman Kikkertweg in Lemele.

In een schuur naast een boerderij is brand uitgebroken. Dit geeft flinke rookontwikkeling die in de wijde omgeving is te zien. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand en is met veel voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. Mensen die overlast ervaren door de rook moeten ramen en deuren gesloten houden.

In de schuur stonden volgens de veiligheidsregio paarden die allemaal in veiligheid zijn gebracht. De brandweer probeert overslag op andere gebouwen te voorkomen. Voor zover op dit moment bekend zijn er geen gewonden. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Rond 18:10 uur is het sein brand meester gegeven. Er is geen sprake van asbest bij de brand. Wel blijven enkele wegen nog enige tijd gedeeltelijk afgesloten vanwege de rook. Het gaat om de Blikman Kikkertweg en de Statumweg. Het gedeelte van deze wegen dat is afgesloten ligt tussen de Korteveldsweg en de Bergweg.