Grote brand bij bakkerij aan Goorsestraat Hengevelde

Archieffoto

HENGEVELDE – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond 05.00 uur een melding gedaan van een brand in een winkel aan de Goorsestraat in Hengevelde. Omdat de brand al uitslaand was, heeft de brandweer direct opgeschaald naar middelbrand. De bakkerij en chocolaterie zijn volledig uitgebrand, de winkel aan de winkelstraat is door inzet van de brandweer behouden gebleven.

Vrij snel bleek dat er niemand meer in het pand aanwezig was, maar er wel hevige brand woedde. De eerste aanwezige brandweereenheid heeft daarom opgeschaald naar zeer grote brand. Vier tankautospuiten, een autoladder en ondersteunende voertuigen zijn ingezet om de brand te bestrijden. Uit voorzorg heeft de politie de directe omwonenden gewekt. Ontruiming van de woningen bleek gelukkig niet nodig. Om de brand vanuit de lucht in beeld te brengen, is drone Argus ingezet. Zo kon de brandweer hotspots lokaliseren en gerichter blussen.

Twee uur na de melding was de brand onder controle. De bakkerij en de chocolaterie zijn verloren gegaan. Door inzet van de brandweer is de winkel aan de winkelstraat behouden gebleven. Door de brand zijn brandresten in de woonwijk terecht gekomen. Deze zijn niet schadelijk en kan men opvegen en in de afvalcontainer gooien.

Op dit moment zijn nog enkele blusvoertuigen aanwezig voor nabluswerkzaamheden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is onbekend.