Gevaarlijk rijgedrag, bestuurder wordt klemgereden

Foto: Politie

Rijssen – Op vrijdag 18 mei om 22.25 uur kreeg de politie meerdere meldingen van getuigen dat een bestuurder van een personenauto behoorlijk onder invloed van alcohol zou rijden over de Holterstraatweg in Rijssen.

Door getuigen was er al geprobeerd om de bestuurder uit het voertuig te krijgen, omdat hij bijna een fietser had aangereden.

Agenten zagen de personenauto op de Holterstraatweg rijden in de richting van Holten. Ter hoogte van de Ligtenbergerweg sloeg de bestuurder vrij abrupt af en had de hele weg en groenstrook nodig om zijn voertuig in de richting van de parallelweg te krijgen om richting Rijssen zijn weg te vervolgen.

Door agenten werd voorkomen dat de bestuurder de rijbaan weer op kwam en dit leidde tot een aanrijding tussen het dienstvoertuig en de personenauto.

De bestuurder, een 23-jarige man uit Oostzaan, bleek dusdanig onder invloed van alcohol te zijn, dat hij is aangehouden.

De man is overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne. Daar bleek uit de afgenomen blaastest dat de man 3,03 promille (1320 ug/l) blies. De man is beginnend bestuurder en de grens ligt dan bij 0,2 promille. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd.

Er is tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het in het gevaar brengen van overige weggebruikers.

De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*