Gereedschapsdief uit Raalte aangehouden in Staphorst, kliko vol met gereedschap

Een deel van de buit. (Foto: Politie)

STAPHORST – RAALTE – Een 35-jarige man uit Raalte is afgelopen nacht op heterdaad aangehouden dankzij tips van alerte getuigen.

Na een paar meldingen over een verdachte man in Staphorst heeft de politie een 35-jarige man uit Raalte kunnen aanhouden. In een ‘kliko’ verplaatste hij het gereedschap dat hij uit diverse bedrijfsbusjes had gestolen. In de vroege ochtend van zondag 13 maart heeft de man zijn slag geslagen tussen 1.00 uur en 5.00 uur. Inmiddels stromen de meldingen en aangiften van diefstal van gereedschap bij het politieteam van Staphorst binnen.

Bekijk uw (bewakings)beelden!

Veel gereedschap zal waarschijnlijk weer teruggaan naar de rechtmatige eigenaar. Helemaal als de politie de zaak kan bewijzen. Daarom het verzoek aan de bewoners met (bewakings)camera’s of deurbelcamera’s uit de gedupeerde wijken om hun beelden eens na te kijken en eventuele bijzonderheden hierop door/afgeven aan de politie.

Het gaat vooral om busjes die geparkeerd stonden in de omgeving van: Grutto, Costerland, Boekweitveld, Patrijs, Mokkenland, Russchersland, Schoonstersland.

Foto: Politie