Ernstig ongeval op A28 bij Staphorst, weg richting noorden dicht

Foto: Rijkswaterstaat

STAPHORST – De A28 is richting het noorden dicht tussen Staphorst en De Wijk na een ernstig ongeval met meerdere voertuigen. Een van de auto’s is daarbij op de kop terecht gekomen.

Er zouden in totaal vier gewonden zijn gevallen waarvan er twee met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP1 hulpverlening. Meerdere brandweerwagens en ambulances zijn ter plaatse om hulp te verlenen. Ook een traumahelikopter is ter plaatse gekomen.

De politie zal onderzoek gaan doen naar de toedracht en de weg blijft daarom voorlopig dicht. Verkeer richting Leeuwarden/Groningen volgt Emmeloord (A50, A6, A7). Verkeer dat nog achter het incident staat wordt bij afrit Staphorst van de snelweg afgeleid. Tot de weg weer vrijkomt blijft de omleiding van kracht. Dit gaat nog enkele uren duren.

Bekeuringen

De politie laat weten dat een flink aantal automobilisten een bekeuring thuis kan verachten. Deze bestuurders negeerden de rode kruisen boven de weg en ook waren een aantal bestuurder druk foto’s en video’s van het ongeval aan het maken.