Drukke jaarwisseling voor brandweer Twente

Foto: Jorrit Winters | 112 Overijssel

Twente – De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente drukker dan voorgaand jaar. Brandweer Twente kwam vanuit verschillende kazernes 131 keer in actie. Het aantal incidenten is daarmee gestegen ten opzichte van de vorige jaarwisseling. Toen ging het om 107 incidenten. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten zoals container- en afvalbrandjes. Er is in Twente geen sprake geweest van (verbaal) geweld tegen brandweermensen.

Vanuit 29 brandweerkazernes stond de brandweer paraat en hadden de brandweermensen de handen vol aan veel kleine incidenten. In de meeste gevallen ging het om container- en afvalbranden. Maar de brandweer bestreed ook woningbranden, autobranden en moest ook in actie komen bij coniferenbranden. De meeste incidenten vonden plaats in de steden Almelo, Enschede en Hengelo.

Oudejaarsdag

Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes 92 keer gealarmeerd voor een incident. Dit is een stijging tov vorig jaar. Toen kwam de brandweer 65 keer in actie. Vooral in de middag- en avond was het drukker dan vorig jaar.

Nieuwjaarsnacht

Na middernacht tot 08.00 uur moest de brandweer 39 keer in actie komen. Dit aantal is vergelijkbaar met vorig jaar. Vooral in de vroege ochtend was het druk.

Bijzonderheden

Op oudejaarsdag bestreed de brandweer een brand in een molen in Lattrop Breklenkamp. Door een gat in het dak te zagen voorkwam de brandweer uitbreiding en werd de molen behouden. Door bluswerkzaamheden liep de molen wel veel schade op. In Oldenzaal raakte een woning aan de Morslaan onbewoonbaar door brand. Twee personen zijn in verband met rookinhalatie ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Agressie tegen brandweermedewerkers

Er is in Twente geen sprake van geweld geweest tegen brandweermedewerkers.

(Bron: Brandweer Twente)