Drugsonderzoek leidt tot aanhouding twee verdachten in Meppel

Foto: Politie

MEPPEL – Een groot politieonderzoek naar drugshandel in de omgeving van Meppel heeft dinsdagochtend 16 april geleid tot de aanhouding van twee verdachten. Een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige man uit Meppel zijn aangehouden op onder andere verdenking van drugshandel en vuurwapen- en wapenbezit.

Het onderzoek begon in november 2023 toen de politie in Meppel informatie ontving over mogelijke handel in harddrugs in de omgeving van Meppel. In dit onderzoek kwamen twee verdachten naar voren.

Aanhoudingen

De politie heeft in dit onderzoek twee verdachten aangehouden. Dit gaat om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden in een woning aan de Ottermanweg in De Wijk en wordt verdacht van drugshandel en vuurwapen- en wapenbezit. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De tweede verdachte is een 30-jarige man uit Meppel. Hij is aangehouden in een woning aan de Sluisgracht in Meppel op verdenking van drugshandel en wapenbezit. Bij deze verdachte wordt overwogen om hem voor te geleiden aan de rechter-commissaris.

Wapens en telefoons in beslag genomen

Naast de aanhoudingen heeft de politie ook twee zoekingen gedaan bij twee woningen in Meppel. Bij deze zoekingen zijn meerdere wapens, een hoeveelheid munitie en mogelijk harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Op dit moment wordt onderzocht of het daadwerkelijk om harddrugs gaat. Daarnaast zijn er ook meerdere telefoons in beslag genomen, die de politie mogelijk meer informatie kunnen geven. Naar deze telefoons wordt dan ook verder onderzoek gedaan.