Dalfsen gaat omgekeerde vlaggen weghalen van gemeente-eigendommen

Foto: Gemeente Dalfsen

DALFSEN – Op veel plekken in Nederland en dus ook in de gemeente Dalfsen zijn omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen om de boerenacties te ondersteunen.

“Op veel plekken in onze gemeente zijn omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen om de boerenacties te ondersteunen. Maar deze spandoeken en vlaggen zijn ook bevestigd aan gemeentelijke eigendommen (denk aan lantarenpalen, verkeerslichten, gebouwen etc) en dit is niet toegestaan volgens onze Algemene Politie Verordening (APV). Ook veroorzaken deze spandoeken en vlaggen verkeersonveilige situaties”, aldus de gemeente Dalfsen.

De gemeente gaat de vlaggen aan gemeentelijke eigendommen dan ook verwijderen en doet tevens een oproep aan diegenen die de vlaggen en spandoeken aan de gemeentelijke eigendommen hebben opgehangen: “haal deze vlaggen zo snel mogelijk weg. Doe dit wel veilig en belemmer het verkeer niet”.

“Boeren voeren actie en gemeente Dalfsen heeft begrip voor deze acties. Leden van het college van burgemeester en wethouders spraken en spreken deze weken regelmatig met boeren. Boeren die ook in gesprek willen met de gemeente, zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De stikstofuitstoot mag niet een probleem zijn van alleen de landbouw en veehouders, het is een probleem van ons allemaal”, aldus de gemeente.

De gemeente laat vlaggen op particuliere terreinen of panden uiteraard hangen.