Burgemeester sluit woning in Nijverdal na aantreffen hennepkwekerij

Foto: Politie

NIJVERDAL – Op last van burgemeester Jorrit Eijbersen is een woning aan de Stationsstraat in Nijverdal gesloten voor een periode van drie maanden. De reden is dat de politie in het pand een professionele, bedrijfsmatige hennepkwekerij heeft aangetroffen met 384 planten.

Onacceptabel

Tegen drugshandel treedt burgemeester Eijbersen doortastend en effectief op. “Wij tolereren geen drugshandel in onze gemeente. Niet alleen omdat dit onacceptabel is, maar het vormt ook een ernstige inbreuk op de openbare orde en veiligheid. Het leidt tot een onveilige woon- en leefomgeving.”

De woning wordt tijdelijk gesloten om de geschonden openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen. Zo wordt herhaling van de illegale situatie voorkomen en de oude situatie weer hersteld.

Risico’s

De gemeente Hellendoorn treedt in samenwerking met de politie, het Openbaar Ministerie en andere partners streng op tegen drugshandel. De handel in en het gebruik van drugs tast de veiligheid, de gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aan. Ook is er vaak sprake van energiediefstal en wordt er gerommeld met elektriciteitsdraden, waardoor brandgevaar ontstaat voor de directe omgeving.

Blijf melden

“Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen omgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners en ondernemers verdachte situaties, (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden. Dat is in het belang van ieders veiligheid”, aldus de burgemeester. Dit kan bij de politie via het telefoonnummer 0900 8844 en anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl