Burgemeester sluit woning in Hellendoorn na aantreffen handelshoeveelheid hard- en softdrugs

Foto: Gemeente Hellendoorn

HELLENDOORN – Vandaag is op last van burgemeester Eijbersen van de gemeente Hellendoorn een woning aan de Koemaste in Hellendoorn gesloten voor een periode van zes maanden omdat in de woning een handelshoeveelheid hard- en softdrugs is gevonden. De politie kwam dit op het spoor door een melding via Meld Misdaad Anoniem.

De gemeente Hellendoorn voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van hard- en softdrugs in een woning. Dit doet zij mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

In samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie treedt de gemeente Hellendoorn streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. “Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Een gezonde, prettige leef- en woonplek hoort daarbij en daar maken we ons sterk voor”, aldus burgemeester Jorrit Eijbersen.