Burgemeester sluit bedrijfspand Nijverdal op grond van Opiumwet

FOTO TER ILLUSTRATIE

NIJVERDAL – Op 14 juni 2022 is op last van burgemeester Eijbersen van de gemeente Hellendoorn een bedrijfspand aan de Bedrijvenweg in Nijverdal gesloten voor een periode van zes maanden. De reden is dat de politie in het pand een professionele hennepkwekerij heeft aangetroffen met 819 planten.

Onacceptabel

De gemeente Hellendoorn voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van de productie van hard- en softdrugs in een bedrijfspand. Dit doet zij mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de productie van drugs, drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Reden hiervoor is dat de drugsketen de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. ‘Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. De productie van drugs, de handel erin en de overlast die dat met zich meebrengt, tolereren wij daarom niet’, aldus burgemeester Jorrit Eijbersen.