Brandweer druk met natuur en bermbranden en een paar hennepplantjes in Stegeren en Holten

Archieffoto: Gert Stegeman

STEGEREN – HOLTEN – De brandweer moest zondag aan het einde van de middag uitrukken voor een melding van een natuurbrand langs de Coevorderweg bij Stegeren.

Ter plaatse bleek het te gaan om een stuk bos wat in brand stond. Volgens de bevelvoerder van de brandweer betrof het een stuk bos van 10 bij 10 meter. De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt om de brand onder controle te krijgen.

De Coevorderweg was ter hoogte van de brand afgesloten vanwege de brandweer inzet. Tijdens het blussen van de brand werden een aantal hennepplantjes aangetroffen. Deze zijn door de politie meegenomen en zullen worden vernietigd.

Holten

In Holten was sprake van meerdere bermbranden aan de Beumersteeg die de brandweer moest blussen.  De brandweer schaalde op naar grote brand om voldoende water en materieel ter plaatse te hebben. Lokale boeren sprongen de brandweer bij om de vuurtjes te helpen blussen. Een van de boeren schoot te hulp met een giertank vol water. Inmiddels zijn alle brandjes onder controle. Mogelijk is er sprake van brandstichting.

Foto: Gert Stegeman
Foto: Gert Stegeman
Foto: Gert Stegeman
Foto: Gert Stegeman
Foto: Gert Stegeman