Brand in een bistro in Enter

Foto: Politie Wierden

Dinsdagmiddag omstreeks 12.15 uur kreeg de brandweer melding van een brand in een bistro aan de dorpsstraat in Enter. Bij aankomst trof de brandweer een uitslaande brand aan in het restaurant aan de voorzijde van het pand.

Om uitbreiding naar de achterzijde en de naastgelegen woning te voorkomen schaalde de brandweer snel op naar grote brand. Door zowel de brand aan de binnenzijde, op het dak en aan de achterzijde te bestrijden wist de brandweer een groot deel van het pand te behouden. Ook de woning naast het restaurant heeft geen schade opgelopen.

Anderhalf uur na het uitbreken van de brand werd het sein brand meester gegeven.

Door de brand was er sprake van veel rookontwikkeling. Meetploegen van de brandweer hebben metingen verricht naar concentraties van gevaarlijke stoffen. Er zijn geen verhoogde concentraties waargenomen.

De brand is vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden aan het dak. De schade aan de voorzijde van het pand is aanzienlijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. In totaal zijn meer dan 40 brandweermensen ingezet om de brand te bestrijden.

Foto: Brandweer Twente
Foto: Brandweer Twente