Autopech in Bornebroek blijkt babbeltruc

Bewoners van een woning aan de Maatkampsweg in Bornebroek werden op dinsdagavond 5 januari slachtoffer van een slinkse babbeltruc. Een onbekende vrouw die aanbelde omdat ze autopech had, bleek onderdeel te zijn van een babbeltruc waarbij drie personen betrokken waren.

Omstreeks 19.00 uur werd aangebeld bij de bewoners van de woning aan de Maatkampsweg. Er stond een vrouw voor de deur die zei dat haar auto oververhit was. De 74-jarige bewoner liep mee naar de auto die voor de oprit stond. Ongezien slopen twee onbekende mannen de woning binnen. Een van hen sprak de andere twee bewoners aan, terwijl de andere een geldbedrag stal. Vervolgens gingen de twee mannen en de vrouw er vandoor in de auto.

De politie onderzoekt de babbeltruc. Van de vrouw en van één van de mannen is een signalement bekend. De vrouw is rond de 40/50 jaar, is 1.70m en heeft blond haar tot in de nek. Ze heeft een normaal postuur en sprak goed Nederlands. De man is 20/25 jaar, is licht getint en heeft zwarte stekels. Hij heeft een normaal postuur. Helaas is niet bekend in welk soort auto de drie reden.

Heeft u informatie over de daders of heeft u rond het tijdstip van de beroving iets verdachts gezien in of rond de Maatkampsweg? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Melden kan ook anoniem via telefoonnummer 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl.