Auto over de kop op de N18, bestuurder, zwager en vader gepakt voor rijden onder invloed

Archieffoto: Politie

Haaksbergen – Afgelopen nacht kreeg de politie een melding van een auto over de kop in de berm van de N18 bij Haaksbergen. De inzittenden konden zelf de auto verlaten en bleken licht gewond te zijn.

Ter plaatse roken agenten dat de bestuurder, een beginnend bestuurder, alcohol had gedronken. Na controle bleek hij bijna 4 keer de toegestane hoeveelheid te blazen, te weten 370 ug/l. Daar kreeg hij proces-verbaal voor.

Daarbij bleek ook de auto niet verzekerd te zijn en was zijn rijbewijs al eerder ingevorderd. Een gewaarschuwde zwager van de bestuurder kwam met de auto ter plaatse. Ook zijn adem rook naar gebruik van alcohol. Na controle blies hij 470 ug/l. Dit is meer dan twee keer de toegestane hoeveelheid voor een ervaren bestuurder.

Agenten die onderweg waren om te assisteren bij deze aanrijding troffen een bestuurder van een scooter rijdend aan op de N18. Zoals bekend is het rijden met een scooter verboden op de N18. Tijdens de controle van deze bestuurder bleek dat het de vader van de bestuurder van het ongeval was. Ook zijn adem rook naar het inwendig gebruik van alcoholhoudende drank. Tijdens de ademanalyse blies hij 720 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg proces-verbaal.