Auto-inbrekers aangehouden in De Krim, politie zoekt eigenaren gereedschapskoffers

Foto: Politie

Afgelopen nacht reden agenten over de hoofdweg in de Krim en zagen een witte bestelbus rijden die hun aandacht trok. De agenten keerden hun voertuig om de witte bestelbus te controleren en zagen dat de bestelbus richting Coevorden reed.

De agenten zagen de bestelbus plotseling langs de weg stoppen. De bijrijder rende weg in de richting van een weiland. De agenten liepen achter de verdachte aan. De verdachte koos eieren voor zijn geld en kwam vervolgens teruglopen naar de agenten.

Zowel de bestuurder als de bijrijder werden in eerste instantie aangehouden omdat ze zich niet konden legitimeren. In de bestelbus werden ook diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen.

Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het Cellencomplex te Zwollen en daar ingesloten.

Bij nader onderzoek aan het voertuig werden diverse goederen aangetroffen die wezen op mogelijke betrokkenheid bij inbraken in voertuigen. In de directe omgeving werden later 2 gereedschapskoffers aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De bestelbus en de aangetroffen goederen werden in beslag genomen.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen en de eigenaar van de aangetroffen gereedschapskoffers.

Heb je iets verdachts gezien of gehoord of weet je wie de eigenaar is van de gereedschapskoffers? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844.