Alsnog extra jaar celstraf voor man die woning Bergentheim binnenreed

( Foto: PNN ( redactie@persbureau-pnn.nl )

Hardenberg – Zwolle –  Een 51-jarige man uit Hardenberg die in 2009 veroordeeld is voor de zogenoemde Zwolse ‘woonbootmoord’ moet alsnog een deel van zijn gevangenisstraf uitzitten. De man kwam voorwaardelijk vrij, maar overtrad meerdere voorwaarden. De rechtbank Overijssel heeft besloten dat de man alsnog één jaar celstraf moet uitzitten.

Binnenrijden woning Bergentheim

De man was op 5 mei van dit jaar betrokken bij een zeer heftig ongeval in Bergentheim. Na een wilde achtervolging door de politie reed hij met hoge snelheid een woning binnen. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs en uit bloedonderzoek bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Als gevolg van dit ongeval raakte hij zijn baan kwijt, en ook moet hij zijn woning – begeleid wonen – verlaten.

Niet aan voorwaarden gehouden

In september 2017 werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld met een proeftijd van 1704 dagen en onder bepaalde voorwaarden: geen alcohol, wonen in een instelling voor begeleid wonen en het volgen van een dagprogramma. Omdat hij zich hier naar het oordeel van de rechtbank niet aan heeft gehouden, moet de man alsnog een deel van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling uitzitten. Deze beslissing van de rechtbank zegt niets over een eventuele vervolging voor het binnenrijden van de woning in Bergentheim. Het is aan het Openbaar Ministerie of de man daarvoor vervolgd wordt of niet.