Afgelopen 24 uur 80 nieuwe coronadoden, 852 nieuwe ziekenhuisopnames

Landelijk – De afgelopen dag zijn 80 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, meldt het RIVM. In totaal zijn er nu 356 doden. Gisteren werden 63 sterfgevallen gemeld, de dag ervoor 34.

In 24 uur tijd zijn 852 mensen positief getest op corona, wat het totaal op 6412 brengt. Het RIVM benadrukt dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt, omdat niet iedereen getest wordt.

Het RIVM meldt ook dat er in totaal 1836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn of opgenomen zijn geweest. Dat zijn er 341 meer dan gisteren, toen het ging om 1495 mensen. Gisteren was de stijging 265.

“De afgelopen tijd had het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken”, laat het RIVM weten. “Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.”

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven.

Overzicht aantallen

-Het totaal aantal gemelde patiënten: 6412 (+852)
-Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 356 (+80)
-Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 1836 (+341)