Aantal ongevallen door gladheid op wegen in Overijssel

OVERIJSSEL – Opnieuw is het erg glad op de Overijsselse wegen als gevolg van sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten. In veel gemeenten is maandagavond en afgelopen nacht gestrooid. Maar vanochtend bleek het toch op sommige plekken erg glad te zijn.

Op de Boerweg in Hasselt raakte een auto van de weg en kwam met de achterkant in een sloot naast de weg terecht. Ook op de N377 tussen Hasselt en De Lichtmis raakte een auto van de weg. Deze kwam in een greppel terecht. Bij beide ongevallen raakte niemand gewond.

Op de Bornerbroekseweg in Enter kwam ook een auto in de sloot terecht nadat deze door gladheid van de weg raakte. Of hierbij iemand gewond is geraakt is onbekend. Op de N36 bij Vriezenveen botsten vanmorgen twee busjes tegen elkaar. Eén van de busjes kwam hierdoor in de berm terecht. Niemand raakte gewond.

Volgens Rijkswaterstaat valt het aantal ongelukken op de snelwegen mee. “De ochtendspits is wel een stuk eerder begonnen”, zegt een woordvoerder tegen de NOS. Rond 08.00 uur stond er in totaal 934 kilometer file. Strooiwagens van Rijkswaterstaat hebben sinds gisteravond 19.00 uur bijna 8,6 miljoen kilo zout gestrooid om gladheid op wegen te voorkomen.