Aantal coronapatiënten verpleegafdelingen daalt weer, 11.141 nieuwe coronabesmettingen gemeld

Foto: GGD

LANDELIJK – Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 11.141 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 865 meer dan gisteren werden gemeld. Volgens het RIVM komt het hoge cijfer door een storing van woensdag en doordat er meer is getest. Toch is het beeld dat het RIVM heeft hoopvol.

250 opnames verpleegafdelingen, 37 op IC.

Er zijn 250 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 19 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 37 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 10 nieuwe opnames minder dan gisteren.

In totaal liggen er nu 2385 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2384), van wie 567 op de IC (gisteren: 553). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.

87 overleden patiënten

Bij het RIVM zijn 87 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 62 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 54 doden per dag, tegen 37 doden per dag een week eerder.

Duiding

Volgens een RIVM-woordvoerder is er ondanks het grote aantal nieuwe gevallen geen reden voor paniek, hij noemt het beeld ‘hoopvol’: ,,Er zitten veel na-meldingen bij, meer dan normaal, dat zijn vertraagde rapportages. En de afgelopen dagen zijn de GGD’en ook meer gaan testen, het percentage positieve tests stijgt niet, maar blijft gelijk. Dus dat is positief. Nu moeten we ons allemaal aan de maatregelen blijven houden.” Bijna 1800 van de gemelde gevallen, 16 procent dus, zijn ouder dan twee dagen.