Aanhoudingen na inbraak Emté supermarkt in Rijssen

Foto: Google Maps

Afgelopen nacht is er bij de Emté supermarkt aan de Laan Oud Indiëgangers in Rijssen een inbraak gepleegd.

Omstreeks 03.30 uur kwam bij de meldkamer een inbraakalarm binnen. De politie trof ter plaatse in de winkel een grote ravage aan bij het sigarettenschap. Er bleek een behoorlijke hoeveelheid sigaretten te zijn ontvreemd.

Een getuige meldde de politie, dat hij omstreeks 03.30 uur 2 a 3 personen weg zag fietsen met een grote tas bij zich. Kort daarop meldde een andere getuige, dat hij een aantal personen op het fietspad van de Groenling had gezien.

Daarbij was een fiets achtergebleven tegen de heg langs dit fietspad. De personen waren er te voet vandoor gegaan. Na een korte achtervolging door de politie konden even later twee personen aangehouden worden aan de Lepelaar. En ook een derde persoon werd aangehouden, iets verderop richting de Ooievaarstraat.
Een diensthond kon vervolgens de plek van de buit aanwijzen, zodat ook de sigaretten weer terecht zijn.

Blijft er voor deze zaak nog wel het één en ander concreet aan onderzoek staan, waarbij de politie uw hulp goed kunnen gebruiken:

– Zo is de politie bijvoorbeeld op zoek naar de eigenaar van de aangetroffen fiets. Het gaat om een zwarte mountainbike van het merk Haibike. Op de fiets zit wel een sticker van de rijwielhandelaar, echter deze fiets is al zo lang geleden verkocht en de oorspronkelijke eigenaar woont niet meer op het adres van destijds. Vermoedelijk is deze fiets al eens eerder doorverkocht en is er een andere eigenaar.

– Het lijkt er op, naar aanleiding van getuigenverklaringen, dat er sprake is van een tweede ‘vlucht-fiets’. Mogelijk dat deze nog ergens in de wijk is gedumpt.

– Het is niet ondenkbaar dat het drietal een (vlucht-)auto verderop in of net buiten de wijk Veeneslagen heeft neergezet.

Ben jij de eigenaar van de fiets op de foto? Ben je sinds afgelopen nacht een andere fiets kwijt? Zie je ergens in de wijk een ‘gedumpte’ fiets liggen? Of staat er een vreemde auto bij je in de straat?

Neem dan contact met de politie op via: 0900-8844.

Foto: Politie