Aangehouden drugsafvaldumpers gelinkt aan nog een dumping

Foto: Politie

Staphorst / Zuidwolde – De voorlopige hechtenis van drie verdachten die begin juni zijn aangehouden na het dumpen van drugsafval in Zuidwolde is gistermiddag door de rechtbank in Zwolle verlengd met drie maanden.

De verdachten waren vermoedelijk betrokken bij nog een drugsdumping in Benthuizen, waarbij een persoon onwel is geraakt.

De verdachten zijn 25, 26 en 33 jaar oud. Ze werden 6 juni aangehouden op de A28 bij Staphorst nadat een alerte getuigen hadden gezien dat zij vaten met drugsafval zouden hebben gedumpt in een natuurgebied aan De Wildenberg nabij Zuidwolde.

Uit onderzoek door de politie blijkt dat verdachten vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor een tweede dumping van vaten met daarin drugsafval. Dat betrof een dumping op dezelfde dag in de middag in Benthuizen. Eén van die vaten lekte. Een toezichthouder die de vaten ontdekte is onwel geworden en moest worden behandeld door ambulance personeel. De stortlocatie bevond zich aan de openbare weg.

Het drietal word verdacht van het dumpen van drugsafvalstoffen, het verontreinigen van de bodem en van het in de lucht brengen van schadelijke stoffen waardoor gevaar voor de volksgezondheid te vrezen valt.