Aangehouden automobilist doet twee keer een vluchtpoging

Losser  – Voor het weekend viel een nogal haastige automobilist op bij agenten tijdens de surveillance. Op de Kerkstraat in Losser moest de man keren door de wegwerkzaamheden en botste hierbij bijna op zijn voorligger. Ook bleek hij geen gordel te dragen. Dit was reden genoeg om even een gesprek met hem aan te gaan.

Tijdens het gesprek kregen de agenten het vermoeden dat de man drugs gebruikt had. De speekseltest was positief en omdat de verdachte niet wilde meewerken aan een bloedproef, werd hij aangehouden.

Daar was hij niet zo blij mee en dus zocht hij op het politiebureau van Politie Oldenzaal naar een uitweg. Op de afgesloten binnenplaats ging hij er vandoor, maar verder dan het toegangshek kwam hij niet. Na enig verzet werd hij geboeid afgevoerd met hulp van toegesnelde agenten uit het bureau.

Eenmaal in de cel ging het nogmaals mis en wilde hij er weer vandoor. Maar met een gang vol agenten kwam hij niet ver. Uiteindelijk koos hij eieren voor zijn geld en wilde hij toch nog meewerken aan de bloedproef, waarvoor hij overgebracht werd naar het bureau van Politie Enschede .

Naast de bekeuring voor het niet dragen van de autogordel kan de verdachte een proces-verbaal voor rijden onder invloed verwachten als de bloeduitslag te hoog is. Zijn rijbewijs wordt dan ook ingevorderd en opgestuurd naar het CBR.

En dat alles doordat hij opviel vanwege zijn haastige rijgedrag.