39 bestuurders gepakt in Overijssel voor rijden onder invloed, één auto in de prak na achtervolging bij Zwolle

Een bestuurder reed zelfs een dure auto in de prak. De passagier moest zelfs onderzocht worden in het ziekenhuis. (Foto: Politie)

OVERIJSSEL – Afgelopen weekend werden er door de verkeerspolitie op meerdere locaties alcohol/drugscontroles uitgevoerd in Overijssel. Deze bestonden uit staande controles of selectieve controle tijdens rijdende surveillance. 39 bestuurders reden onder invloed

Sommigen dachten er slim aan te doen om met hoge snelheid er vandoor te gaan of om een bloedproef te weigeren. Zij moeten nu op de blaren zitten omdat er nu meerdere processen verbaal tegen hen zijn opgemaakt, het rijbewijs is ingevorderd en er een melding naar het CBR gedaan zal worden. Een van hen reed zelfs bij Zwolle een dure auto in de prak nadat hij er vandoor ging bij een controle. De passagier moest zelfs onderzocht worden in het ziekenhuis. In veel gevallen gaat er een melding naar het CBR.

Een enkeling bleek na ademanalyse onder de strafbare norm maak kan bij herhaling wel aangemeld worden voor een verplichte cursus (L)EMA.