36-jarige man uit Oldenzaal aangehouden in Nijmeegse ontvoeringszaak

In het onderzoek naar twee ontvoeringen in het najaar van 2014 in Nijmegen heeft de recherche in het district Gelderland-Zuid donderdag een vijfde verdachte aangehouden.

Het gaat om een 36-jarige man uit Oldenzaal en lid van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG) ‘No Surrender’. Vier andere verdachten waren in januari van dit jaar al aangehouden en zitten nog vast.

De donderdag in Zevenaar aangehouden Oldenzaler wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een wederrechtelijke vrijheidsberoving op 1 november in Nijmegen. De overige verdachten zijn mannen van 21, 29, 30 en 40 jaar uit Groesbeek, Lent en Nijmegen.

Aantreffen grote hennepkwekerij

Aanleiding tot het onderzoek was het aantreffen van een grote hennepkwekerij in Dodewaard in het najaar van 2014, waarbij zes mannen uit Nijmegen in de leeftijd van 28 tot en met 58 jaar werden aangehouden.

In het verlengde daarvan werd op 24 oktober een familielid van een van de daarvoor aangehouden verdachten onder bedreiging van een vuurwapen met geweld in een auto getrokken en gedwongen naar haar woning te gaan. De verdachten zeiden daarbij dat ze geld wilden zien.

Tweede ontvoering

In de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november 2014 werd een Nijmegenaar in een woning aan de Lijnbaanstraat in zijn woonplaats overvallen door meerdere mannen. Hij werd bedreigd en de overvallers namen de man in hun auto mee. Bij het winkelcentrum Zwanenveld in Nijmegen werd hij uit de auto gezet.

Onderzoek

Na een uitgebreid onderzoek werd duidelijk dat bovenstaande zaken met elkaar te maken hebben en dat de vijf aangehouden verdachten hierbij betrokken zijn geweest. Vier verdachten zijn leden van de OMG ‘No Surrender’. De ontvoeringen hebben grote onrust teweeg gebracht in het Nijmeegse Waterkwartier.