300 kilo extreem zwaar vuurwerk en tienduizenden euro’s gevonden in Raalte bij inval FIOD

Foto: FIOD

Het snelle interventieteam van de FIOD heeft eerder deze week samen met de politie en de Douane doorzoekingen gedaan in een woning en een garage in Raalte.

Het onderzoek startte onder leiding van het Functioneel Parket als witwasonderzoek. Toen het geldspoor werd gevolgd, stuitte de FIOD op ruim 300 kilo zeer zwaar vuurwerk. Een man en vrouw van 33 en 29 jaar oud zijn aangehouden.

Tijdens de doorzoeking van het woonhuis van de verdachten vond een geldhond van de Douane op meerdere plekken totaal € 51.000 cash geld. Dit bedrag is in beslag genomen.

Daarnaast werden munitie voor vuurwapens, horloges, computerapparatuur en een ‘jammer’ in beslag genomen. Een jammer is een verboden zender om mobiel telefoon- en internetverkeer onmogelijk te maken. In een garage vonden FIOD en politie de ruim 300 kilo zeer zwaar vuurwerk, vermoedelijk uit Polen, Italië en Tsjechië.

Aanleiding voor het onderzoek was een lege doos waspoeder met daarin € 19.500 cash geld. Het pakket zou verstuurd worden naar Italië maar werd onderschept. Uit onderzoek van de FIOD kwam de identiteit vast te staan van de verdachte.

Het vuurwerk is afgevoerd naar Domeinen. Daar wordt verder onderzoek gedaan naar soort, gevarenklasse en gewicht van het vuurwerk.

(Bron: Belastingdienst/FIOD)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*