Voorwaardelijk einde dwangverpleging moordenaar Maartje Pieck

Foto: Rechtbank Zwolle

De rechtbank Overijssel verlengt de termijn van tbs voor de moordenaar van Maartje Pieck met 1 jaar. De rechtbank beëindigt de dwangverpleging en stelt daar strikte voorwaarden en toezicht bij. Zo blijft de man onder behandeling en moet blijven wonen in de woningen bij de tbs-kliniek of een andere instelling naar keuze van de reclassering.

De nu 55-jarige man werd in 2001 door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op de toen 15-jarige Maartje Pieck uit Kampen.

Verantwoord en gefaseerd

De rechtbank volgt hiermee het advies van de deskundigen van de reclassering en de tbs-kliniek. Naar het oordeel van de rechtbank kan onder de huidige omstandigheden en de in de uitspraak genoemde voorwaarden op een verantwoorde en gefaseerde wijze de terugkeer van betrokkene in de maatschappij worden gerealiseerd.

Doelstelling tbs: terugkeer

Hiermee wordt de primaire doelstelling van de tbs-maatregel gevolgd: na behandeling waardoor het recidiverisico voldoende is teruggedrongen resocialiseren. De omstandigheid dat de man is veroordeeld voor een zeer ernstig levensdelict, dat voor veel maatschappelijke ophef en onrust heeft gezorgd en ook nu begrijpelijk en invoelbaar nog veel reacties en sterke gevoeligheden oproept bij betrokken nabestaanden en in de maatschappij maakt dit naar het oordeel van de rechtbank niet anders.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*