UPDATE: Zeer grote brand in boerderij Kampen, asbest vrijgekomen

KAMPEN – De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brand bij een agrarisch bedrijf aan de Kamperstraatweg in het buitengebied van Kampen.

De brand is in een oude leegstaande boerderij. De boerderij is deels ingestort. Er zijn geen personen of dieren gewond geraakt. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand Grip1. Bij de brand is sprake van flinke rookontwikkeling. De Veiligheidsregio adviseert bij overlast ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. De rook die bij de brand vrij komt is in de wijde omgeving te zien.

Asbest

Bij de brand is een onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. Hulpdiensten roepen op niet naar de brand te komen kijken. De wegen richting de brand zijn afgesloten door de politie. Het blussen van de brand gaat volgens de veiligheidsregio nog geruime tijd duren.

Burgernet

In de directe omgeving van de brand is de politie op zoek naar 5 jongeren. Het gaat om 2 meisjes, waarvan 1 met licht blauw shirt. 1 jongen met lang donker haar met paars shirt en een jongen met rood shirt en legertas. Of deze jongeren iets met de brand te maken hebben is nog onduidelijk.

UPDATE 18.30 uur: Er is alleen asbest vrijgekomen op het terrein van de boerderij. De brand is inmiddels onder controle.