UPDATE: Drie doden bij ernstig ongeval op N50 bij Kampen na politieachtervolging

KAMPEN – Op de N50 bij Kampen heeft woensdagavond een ernstig ongeval plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde rond negen uur net voorbij de Eilandbrug. Het zou gaan om een ongeval met meerdere voertuigen.

Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is. Er zou één voertuig in brand staan. Over mogelijke slachtoffers is nog niets bekend. De politiehelikopter cirkelde een tijd boven de N50.

De N50 is in beide richtingen dicht tussen Kampen-Noord en Ens. Omrijden kan via Zwolle en Heerenveen over de A28 en de A32.

UPDATE 22:25 uur:

De politie laat weten dat er twee auto’s betrokken zijn bij de aanrijding en dat er meerdere slachtoffers zijn. Informatie over hun toestand kan de politie nog niet geven. Aan de aanrijding ging een politie achtervolging vooraf in verband met een incident in Noord-Nederland. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

UPDATE 23.05 uur:

De politie Groningen kreeg omstreeks omstreeks 18.30 uur een melding van een geweldsincident in Bedum. De verdachte is na het incident gevlucht. De politie is direct een onderzoek gestart.

Later op de avond kreeg de politie informatie dat de auto van de verdachte op de A6/N50 was gezien. Agenten zijn daarop een achtervolging gestart. Het ging op de N50 mis vlak voor de Eilandbrug bij Kampen. Twee auto’s kwamen frontaal met elkaar in botsing, waarna een van de voertuigen in brand vloog.

UPDATE 00.10 uur:

Bij het ongeval zijn drie personen om het leven gekomen. Over hun identiteit kan de politie nog geen informatie geven. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en zal nog geruime tijd duren. De weg blijft daarom nog dicht.

UPDATE 3-11-2022 11.30 uur:

De identiteit van de slachtoffers is door de politie bekend gemaakt.

Lees hier meer.