Politie zoekt getuigen straatroof in Kampen

De politie in Kampen is op zoek naar getuigen van een straatroof op zaterdag 18 juli op de Plantsoenstraat of op de Meeuwenweg in Kampen.

Een 27-jarige man uit Kampen, liep rond 17.00 uur in de binnenstad van Kampen toen hij iemand zag rijden op zijn gestolen fiets. Hij sprak de persoon aan en kreeg zijn fiets terug.

Korte tijd later werd hij op de Meeuwenweg of op de Plantsoenstraat aangesproken door drie mannen. Hij kreeg een harde klap tegen zijn hoofd. De mannen gingen er met zijn portemonnee met daarin een geldbedrag vandoor.

Door de klap liep de man een forse hoofdwond op en voelde hij zich duizelig en verward. Hierdoor kon hij ook niet duidelijk vertellen wat er gebeurd was en op welke locatie de beroving precies had plaatsgevonden.

De man moest in het ziekenhuis aan zijn hoofdwond worden behandeld. Hij heeft waarschijnlijk een hersenschudding opgelopen door de klap.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Het slachtoffer gaf aan dat de mannen ongeveer 20 jaar waren en een donkere huidskleur hadden. Mensen die iets bijzonders gezien hebben in de buurt van de Meeuwenweg of de Plantsoenstraat wat met deze straatroof te maken had, worden verzocht contact te leggen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.