Politie houdt verdachte (18) aan voor zedenmisdrijf Kampen

KAMPEN – Op woensdag 28 september is door de politie een 18-jarige man als verdachte aangehouden voor een zedenmisdrijf afgelopen weekend in de omgeving van het Stadspark.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gealarmeerd en startte direct een onderzoek. Het park werd toen afgezet om zorgvuldig sporenonderzoek te kunnen doen. De politie heeft het meerderjarige slachtoffer direct opgevangen en uitgebreid met haar gesproken. Nadien heeft de politie met getuigen gesproken, heeft een buurtonderzoek uitgevoerd en is op zoek geweest naar beeldmateriaal ten behoeve van het opsporingsonderzoek. Aansluitend heeft de politie een getuigenoproep gedaan op zoek naar mensen die iets hadden gezien of gehoord. De verzamelde informatie heeft geresulteerd in het identificeren en het aanhouden van de verdachte afkomstig uit de gemeente Dronten.

Politie neemt zaak hoog op

“Dergelijke incidenten hebben een grote impact op slachtoffers en het kan leiden tot maatschappelijke onrust. Bij zedenzaken is de politie altijd zeer terughoudend met het delen van herleidbare of al te specifieke informatie. Dit is in de eerste plaats bedoeld om het slachtoffer te beschermen en af te schermen. We beseffen ons dat de behoefte aan informatie bij ervaren onrust groter is. Ook al werken die twee belangen tegengesteld op elkaar, we blijven het belang van het slachtoffer op nummer één zetten. We hopen hierbij op uw begrip”, aldus de politie.

Getuigen?

De politie doet opnieuw een oproep aan mensen die het één en ander hebben gezien of gehoord of anderszins meer weten en dit nog niet met  de politie hebben gedeeld. Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van camerabeelden die bij de politie nog niet bekend zijn. Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.  De verdachte is vandaag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.