Oudere vrouw in Kampen slachtoffer van bankfraude, drie verdachten aangehouden op A50

Foto: Politie

KAMPEN – Op donderdag 7 juli, werd bij een mevrouw van boven de 80 jaar in Kampen aangebeld. Mensen van de bank, althans zo deden ze zich voor. Haar pinpas werd meegenomen evenals een aantal sieraden met emotionele waarde.

Een oplettende getuige vertrouwde het niet. Hij maakte een foto van één van de personen en belde de politie. De verdachten belden later de vrouw op met de vraag naar haar pincode. De vrouw gaf niets vermoedend haar pincode en zag binnen enkele minuten een groot geld bedrag van haar rekening verdwijnen.

Door een mooie samen werking met Politie Kampen, wisten agenten in Zwolle precies in wat voor voertuig de verdachten zich verplaatsten. Toen een hondengeleider het voertuig zag staan bij een tankstation aan de A50, werd het voertuig door de politie klemgezet. Er zaten 3 verdachten in het voertuig die allen zijn aangehouden.

In het voertuig troffen agenten de pinpas van de mevrouw uit Kampen, een groot geld bedrag en de sieraden aan. De verdachten zitten vast en zullen worden gehoord door de recherche.