Nachtelijke afsluitingen Molenbrug Kampen

KAMPEN – Rijkswaterstaat voert in de avonden en nachten van 23 en 24 november inspecties en onderhoud uit aan de Molenbrug in Kampen. De brug is dan tussen 20.00 uur en 05.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook in de avonden en nachten van 14 en 20 december vinden werkzaamheden plaats en is de brug afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en extra reistijd.

Omleidingsroutes

Het gemotoriseerde verkeer en landbouwverkeer wordt tijdens de nachten omgeleid. Zij volgen de gele omleidingsborden. Gemotoriseerd verkeer wordt op 23 en 24 november omgeleid via de A28. Landbouwverkeer wordt omgeleid via de Stadsbrug. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel gebruik maken van de Molenbrug.

Verkeersregelaars

Om het verkeer in goede banen te leiden, zet Rijkswaterstaat op 23 en 24 november vanaf 19.00 uur verkeersregelaars in aan beide zijden van de Stadsbrug.

Inspecties en onderhoud

Tijdens de nachtelijke afsluitingen vinden inspecties plaats ter voorbereiding op het groot onderhoud dat gepland staat in 2025. Daarnaast stort Rijkswaterstaat beton bij de opleggingen die op dit moment worden vervangen.