Moeder van overleden 1-jarig meisje in Kampen aangehouden

KAMPEN – De politie is een onderzoek gestart nadat donderdagmiddag 13 oktober een moeder en twee kinderen te water raakten ter hoogte van de Loswal. Een van de twee kinderen, een meisje van 1 jaar, heeft het niet overleefd.

De andere drie kinderen, in totaal waren volgens de politie vier kinderen aanwezig bij het incident, twee van hen raakten in het water, twee bleven op de kant, zijn fysiek in goede gezondheid. Zij krijgen de hulp die nodig is. Aan de omstanders die hebben geholpen bij het incident is Slachtofferhulp aangeboden.

Vragen over de toedracht

“De politie krijgt veel vragen over de toedracht van het incident. Dat is waar het politieonderzoek zich nu op richt. Er wordt rekening gehouden met meerdere scenario‚Äôs en om die reden is de vrouw aangehouden als verdachte. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis en zit op dit moment nog vast. De verdachte zit in volledige beperkingen en in het belang van onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan. Ze wordt vandaag door de officier van justitie voorgeleid voor de rechter-commissaris”, aldus de politie.

Mensen die getuige waren en die zich nog niet hebben gemeld bij de politie, kunnen dat alsnog doen. Bel in dat geval met 0900-8844. “We kunnen u dan indien gewenst ook informeren over Slachtofferhulp”, laat de politie weten.