Mariniers oefenen op de IJssel bij Kampen

Foto: Defensie

KAMPEN – Van 11 tot en met 16 september oefenen militairen op en rond het IJsselmeer. In de avond en nacht van woensdag 13 op donderdag 14 september wordt er een scenario opgespeeld op de IJssel in de gemeente Kampen.

Tijdens de oefening traint de eenheid SATG van het Korps Mariniers met verschillende vaartuigen en worden enkele scenario’s opgespeeld: De eenheid haalt een voertuig op bij de bootslip bij de Omloop. De bootslip wordt verkend en een voertuig wordt ingeladen.

Het voertuig wordt opgehaald met een LCVP (type vaartuig). FRISC’s (type vaartuig) dragen zorg voor de beveiliging. De eenheid vertrekt via het Ketelmeer naar het IJsselmeer. Bij dit scenario wordt tussen Kampen en de Ketelbrug oefenmunitie gebruikt. Dit vindt plaats op een afgelegen locatie en kan hoorbaar zijn als mitrailleurschoten of knallen.

De oefenende eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare vaarwegen of vraagt toestemming aan de eigenaar of beheerder van een terrein. De eenheid doet er alles aan om overlast en hinder te voorkomen.