Man uit Kampen verdacht van rijden onder invloed drugs en heling

In de nacht van zondag op maandag 12 oktober heeft de politie een 32-jarige man uit Kampen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Omdat de herkomst van een aantal spullen die in de kofferbak lagen onduidelijk was is de man ook aangehouden voor heling.

Agenten zagen de man rond 04.00 rijden over de Zuiderzeestraatweg in Wezep en hielden hem ter controle staande. Op basis van zijn gedrag – de man kon onder andere niet stil staan – ontstond het vermoeden dat de bestuurder drugs gebruikt had. In de auto trof de politie op meerdere plekken restanten wit poeder aan, vermoedelijk amfetamine. Op basis hiervan is de man aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs en/of alcohol.

Op het politiebureau heeft de man niet meegewerkt aan bloed en/of urineafname. In zo’n geval volgt dan sowieso een proces-verbaal van de politie voor rijden onder invloed en ook het niet meewerken aan nader onderzoek wordt hierin meegenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de kofferbak van de auto trof de politie verder een aantal spullen aan die mogelijk gestolen waren. Mede omdat de man antecedenten had op het gebied van diefstal wordt de herkomst van de spullen goed onderzocht. Het ging onder andere om spullen afkomstig uit een horecagelegenheid.