Man uit Kampen springt in centrum Amsterdam gracht in om uit handen van politie te blijven

Foto: Politie

KAMPEN – Een 41-jarige inwoner uit Kampen dacht afgelopen week uit handen van de politie te kunnen blijven door in het water van de Binnenkant in het centrum van Amsterdam te springen. Na vijftien minuten in het water te hebben gelegen, kon hij met behulp van brandweerduikers en een politieboot op de kant worden gebracht. De man werd direct verzorgd in verband met het koude weer. Dan blijkt dat hij een signalering open heeft staan voor strafbare feiten die zijn gepleegd eind oktober in Oost-Nederland. De man is direct aangehouden.

Zweefduik

Een burgereenheid van de politie zag een man afwijkend gedrag vertonen op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Toen agenten in uniform de man aan wilden spreken, ging hij er razendsnel vandoor. Hij gaf geen gehoor aan het bevel van de agenten en klom vervolgens op een woonboot gelegen aan de Binnenkant. Met een zweefduik sprong hij het water in. De agenten wisten de man niet te overtuigen om naar de kant te komen. Ook negeerde hij de hulp van een naar hem toegeduwde kano en reddingsboei.

Gesignaleerd voor een misdrijf

Sterker nog, de man verzette zich zelfs toen brandweerduikers hem met behulp van een politieboot op de kant probeerden te krijgen. Daar werd hij uiteindelijk met onderkoelingsverschijnselen door ambulancepersoneel verzorgd. Later kwam uit de systemen naar voren dat deze man werd gezocht voor strafbare feiten gepleegd in het Oosten van het land.