Grote uitslaande brand op bedrijventerrein in Elburg, hoogwerker uit Kampen opgeroepen

ELBURG – KAMPEN – In Elburg is zondagavond rond 22.35 uur op een bedrijventerrein brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw. Het gaat om een grote uitslaande brand aan de Noorderbreedte.

Bij de brand is sprake van flinke rookontwikkeling die op grote afstand is te zien. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Hiervoor is ook een NL-Alert uitgestuurd. Er is opgeschaald naar zeer grote brand Grip1 in verband met vliegvuur naar de woonomgeving. Volgens de Veiligheidsregio liggen er rieten daken op huizen in de nabijgelegen woonwijk. Die lopen daardoor mogelijk gevaar. De brandweer is met vier blusvoertuigen, twee waterwagens en een hoogwerker ter plaatse om de brand te blussen. Ook is inmiddels de hoogwerker van Kampen opgeroepen.

Rond 02.30 uur was de brand onder controle. Alleen de muren van het bedrijfspand staan nog overeind. Een deel daarvan zal gesloopt moeten worden om de brand te blussen. Duidelijk is dat de brand ontstond bij een evenementenbedrijf, maar de oorzaak is nog onbekend. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.