Grote brand in viskotter bij metaalbedrijf in Kampen

KAMPEN – De brandweer is vrijdagmorgen rond 08.50 uur uitgerukt voor een brand bij Hoeben Metaal aan de Oslokade in Kampen.

Op het terrein is brand uitgebroken in een oude viskotter van 40 bij 8 meter. Het schip ligt op de kade. Vanwege de complexiteit en de rook is door de brandweer opgeschaald naar grote brand. “Indien u overlast ervaart van de rook sluit dan ramen, deuren en ventilatie”, waarschuwt de brandweer.

Er staan 3 verdiepingen van de kotter in brand. Vanwege de risico’s binnen probeert de brandweer van buitenaf te blussen. Vanuit Nieuwegein is een coldcutter onderweg. Dit is specialistisch blusgereedschap die onder hoge druk door materialen heen kan spuiten. Zo probeert de brandweer van buitenaf bij de brandhaarden te komen. Vanuit de hoogwerker wordt ook geblust.

Rond 12.10 uur liet de veilheidsregio dat de coldcutter is ingezet. Het is nu wachten op de resultaten. De verwachting is dat de werkzaamheden nog wel enige tijd gaan duren. Er is nog brand in 1 bouwlaag van het schip. De brand is onder controle, maar nog niet meester.

Rond 13.30 uur liet de brandweer weten dat het sein brand meester is gegeven. De oorzaak van de brand is onbekend. De veiligheidsregio laat weten dat twee personen door ambulancepersoneel ter plaatse zijn nagekeken in verband met rookinhalatie.