Gezin uit IJsselmuiden betrokken bij aanrijding op A50, veroorzaker gaat er vandoor

Foto: Politie

Vrijdagavond 24 februari raakte een gezin uit IJsselmuiden met hun auto betrokken bij een ongeval op de snelweg A50 ter hoogte van Heerde. Er ging aan dit ongeval een gevaarlijke verkeerssituatie vooraf veroorzaakt door een ander voertuig. Dit voertuig heeft de plaats van het ongeval verlaten en reed door op de A50 richting Zwolle.

Rond het tijdstip van 23.50 uur reed het gezin op de snelweg en passeerden net de afslag Heerde-zuid in de richting van Zwolle. Ze haalden net een andere auto in. Een klein stukje verderop werd de maximum snelheid 120 km in plaats van 130 km. De bestuurster bracht de snelheid langzaam terug naar 120 km.

De zonet ingehaalde auto haalde vervolgens deze gezinsauto weer in. Maar eenmaal voor de auto ging dit voertuig om onbekende reden langzamer rijden en dwong de personenauto met gezin ook steeds langzamer te rijden. Dit voelde al als vreemd maar ook gevaarlijk gedrag. Ze haalde de auto wederom in. Totdat eenmaal ingehaald ze rechts via de vluchtstrook werd gepasseerd en afgesneden. De bestuurster schrok hier hevig van en stuurde naar links om ruimte te geven. Maar de bestuurder van het andere voertuig maakte nog een forse slingerende stuurbeweging.

Dit leidde tot een schrikreactie, een uitwijkmanoeuvre, een draai om de as en een aanrijding tegen de vangrail. Hevig geschrokken kon het gezin met kinderen van 14 en 16 jaar afkomstig uit IJsselmuiden met hulp van een andere automobilist ongedeerd uitstappen. De auto bleek total loss en de veroorzaker was door gereden.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar de bestuurder van de doorgereden auto. Er was niet veel verkeer maar mogelijk heeft de bestuurder kort daarna nog andere voertuigen ingehaald of vreemd of opvallend gedrag vertoond. Dat kan richting Zwolle de weg vervolgend zijn naar de N50 of via de A28 richting Meppel of Amersfoort.

De beschrijving van de auto is summier. Dit betrof een zwarte personenauto met kofferbak. Merk en type zijn onbekend. De bestuurder was een kalende man.

Hebt u informatie, iets opvallends gezien dat kan helpen bij het vinden van bestuurder van de zwarte sedan? Belt u dan met de politie op 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met 0800-7000.