Dollemansrit 17-jarige jongen uit Kampen eindigt tegen vangrail op A12 bij Nieuwerbrug

Foto: Politie Basisteam Waddinxveen - Zuidplas

KAMPEN – Afgelopen zaterdagavond kreeg de politie rond 19:30 uur diverse meldingen van opvallend rijgedrag van een blauwe Toyota Yaris welke over de A12 reed.

Toen agenten het voertuig meenamen ter controle volgde deze in eerste instantie wel, maar besloot de bestuurder onderaan de afrit Woerden de oprit weer te nemen terug de A12 op richting Gouda. Met ongeveer 150 kilometer per uur reed de bestuurder over vluchtstrook en haalde zo diverse voertuigen rechts in.

De bestuurder vervolgde zijn weg vervolgens via de normale rijstroken en voerde zijn snelheid op tot ongeveer 170 kilometer per uur. Bij de afrit Nieuwerbrug besloot de bestuurder de snelweg te verlaten, dit ging echter met een dusdanig hoge snelheid dat de Toyota uit de bocht vloog en tegen de vangrail botste. Agenten van politie Woerden waren toevallig vlakbij en konden het voertuig direct klemzetten.

De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Kampen, is direct aangehouden. Zowel hij als de bijrijder bleken niet gewond. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake het rijden zonder rijbewijs, het onveilige weggedrag en het negeren van het volgteken.