72-jarige man in Kampen tijdens wandelen bestolen van flink geldbedrag

Foto: Politie

KAMPEN – Zaterdag 9 juli 2022 rond 18:05 uur is een 72-jarige vanuit de binnenstad van Kampen onder de Broederpoort doorgelopen in de richting van zijn huis. Hij is daarbij (vermoedelijk) over de Broederbroeksweg gelopen met zijn rollator.

In het borstzakje van zijn vest zat 410 euro aan briefgeld. Ineens uit het niets ziet de man een andere man op hem tegemoet komen fietsen, fietsend op een zilverkleurige of witte fiets.

Het slachtoffer omschrijft deze man als volgt:

– 1.70 meter lang
– tussen de 20 en 25 jaar oud
– vermoedelijk Creools.
– donker zwarte huidskleur
– kleine staartjes op het hoofd
– blauwe broek
– zwarte jas met capuchon.

De donkere man fietst de 72-jarige man voorbij en keert daarna. Vervolgens komt deze man de 72-jarige achterop en grijpt in het borstzakje van de 72-jarige man. Vervolgens is er van de 410 euro nog maar 150 euro over. De dief heeft dus 260 euro uit het borstzakje van de 72-jarige man gestolen. De 72-jarige man heeft nog geroepen maar de verdachte fietste snel weg. Er is nog een getuige achter de verdachte aangefietst maar is hem bij het zwembad uit het zicht geraakt.

Mogelijk waren er getuigen in de buurt die de man hebben zien fietsen of andere informatie hebben. De politie komt graag met die mensen in contact. Heb jij iets gezien? Bel 0900-8844.