Windmolen valt op knooppunt Beekbergen, omleiding verkeer op A1 vanuit Hengelo

Foto: Rijkswaterstaat

HENGELO – Een deel van een windmolen is vannacht door onbekende oorzaak van het transport gevallen en op het knooppunt Beekbergen terecht gekomen. Twee verbindingswegen zijn dicht tot na het middaguur.

Het ongeval gebeurde rond 02:30 uur. Het transport reed op de A1 vanuit Hengelo richting Apeldoorn precies in de verbindingslus naar de A50 in de richting Arnhem. In de bocht ging het mis, en het gevaarte kwam dan ook op de verbindingsweg van de A50 Apeldoorn richting Arnhem terecht. Er is niemand gewond geraakt. Ook zijn er geen andere voertuigen bij betrokken.

Omleidingen:

-Verkeer op de A1 vanuit Hengelo richting Apeldoorn wordt er af geleid bij Voorst (21) en volgt de N345 richting Apeldoorn.

-Verkeer op de A50 Apeldoorn richting Arnhem wat naar Hengelo moet, kan keren bij Apeldoorn-Zuid.

Rijkswaterstaat verwacht tot het middaguur bezig te zijn met bergingswerkzaamheden, daarna zullen er herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden.

UPDATE 15:40 uur:  Rijkswaterstaat is momenteel bezig met de spoedreparatie op knooppunt Beekbergen nadat eerder vandaag een deel van een windmolen op de weg belandde. Er moet een hoop geasfalteerd worden, daarom is de verwachting dat de weg pas rond middernacht weer wordt vrijgegeven.

(Bron: Rijkswaterstaat)