Veroordeelde plofkraker aangehouden tijdens grootschalige controle in en rond Hengelo

Foto: Politie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

HENGELO – Tijdens het voorjaarsoffensief dat plaatsvond in en rondom Hengelo, werd door het basisteam Hengelo samengewerkt met verschillende partners: Team Verkeer Twente, Landelijke Eenheid (LE) met snel interventievoertuig (SIV), Grensoverschrijdend Politie Team (GPT), Drone-team Politie, recherche politie Hengelo, Basisteam Enschede en BOA’s van Twickel.

De controle had als doel om woning- en auto-inbraken, overvallen, straatroven en overige HIGH-impact delicten tegen te gaan. Tijdens deze controle werd ook gebruik gemaakt van ANPR-voertuigen en werd tegelijkertijd een reguliere verkeerscontrole uitgevoerd in het teken van de algemene verkeersveiligheid.

Resultaten:

– Aanhouding met verzet na aanleiding van een drugsdeal;
– De Landelijke Eenheid (SIV), GPT en Team Verkeer Twente hebben in Oldenzaal bijstand geleverd na aanleiding van het aantreffen van een gestolen voertuig;
– 1 verdachte die tevergeefs te voet probeerde te ontkomen werd aangehouden, omdat hij een onherroepelijke straf (18 maand) moet uitzitten in verband met een plofkraak;
– 1 verdachte werd aangehouden terwijl hij in een gestolen voertuig reed.

Er is 2 keer een rijbewijs ingevorderd en er zijn 32 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: het niet handsfree bellen, het rijden met gladde banden, overschrijden van de maximum snelheid, het niet dragen van de autogordel, onnodig maken van geluid, door rood rijden, achteruit rijden op de vluchtstrook van de autosnelweg en andere feiten.

Ook werd er een kleine hoeveelheid drugs en vuurwerk in beslag genomen.

Het Drone-team heeft meerdere vluchten gemaakt boven Hengelo en Twickel. Een aantal buurtbewoners merkten dit op. “We begrijpen dat het vragen oproept als er ineens een drone in de lucht hangt. De politiedrone wordt ook ingezet tijdens politiesurveillances zonder dat daarvoor een specifiek doel is. De maatschappij kan er op vertrouwen dat de politie professioneel en volgens de wet- en regelgeving vliegt met drones. Door de combinatie van nieuwe wetgeving in 2020 en het inzetten van opleiding en training, kan en mag de politie vanuit beroepsmatig gebruik in principe overal in Nederland vliegen met drones”, legt de politie uit.