Veroordeelde aangehouden tijdens grootschalige controle rond Hengelo

Foto: Politie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

HENGELO – Tijdens het voorjaarsoffensief dat plaatsvond in en rondom Hengelo, werd door het basisteam Hengelo samengewerkt met verschillende partners: Team Verkeer Twente met onder andere een snel interventievoertuig(SIV), Grensoverschrijdend Politie Team(GPT), Douane, recherche politie Hengelo, Basisteam Enschede en BOA’s van Twickel.

De controle had als doel om woning- en auto-inbraken, overvallen, straatroven en overige HIGH-impact delicten tegen te gaan.

Tijdens deze controle werd ook gebruik gemaakt van ANPR-voertuigen en werd tegelijkertijd een reguliere verkeerscontrole uitgevoerd in het teken van de algemene verkeersveiligheid.

Resultaten:

– Aanhouding in verband met 316 dagen hechtenis. De veroordeelde heeft een schadevergoedingsmaatregel open staan van 61.350 euro. Deze kon de veroordeelde niet betalen, dus moet hij 316 dagen zitten. De hechtenis heft het betalen van de schadevergoedingsmaatregel niet op.
– 2 aanhoudingen in verband met het rijden onder invloed van drugs.

Er zijn in totaal 46 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: rijden zonder rijbewijs, verlichting, gladden band, snelheid, rijden over een verdrijvingsvlak, niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, door rood licht rijden, rijden met ingenomen rijbewijs, defecte verlichting, scheve kentekenplaat. Ook werd er een kleine hoeveelheid drugs in beslag genomen.

De BOA’s van Twickel hebben daarnaast ook voor verschillende feiten geschreven, namelijk vissen zonder schriftelijke toestemming, foutief parkeren, een hond niet aanlijnen en rijden in een gesloten verklaring.